Proiecte

Forumul Național al Studenților la Științe Politice și Relații Internaționale

Lansat în 2015 este cel mai mare proiect adresat studenților,

care reunește la fiecare ediție peste 50 de participanți de la Facultățile de profil din România, pentru 3 zile de activități practice susținute de specialiști din domeniile vizate. Prin acest proiect, CeSIP își propune să contribuie la dezvoltarea celor 2 domenii, facilitând crearea unui spațiu de dezbatere între studenți și experți în științe politice și relații internaționale pe subiecte academice, dar si o oportunitate de discuție despre dilemele cu care aceștia se confruntă. Ultimele 3 ediții au fost organizate sub patronajul Comisiei pentru Afaceri Europene din cadrul Senatului, la Palatul Parlamentului, pe teme precum: The Future of Education: a Roadmap to 2030, Smart State, EuROpa100.

Applied Politics Summer School

Inițiată în 2019, Applied Politics Summer School

este Școala de vară anuală organizată de CeSIP pentru a favoriza schimburile de idei și dezbaterile internaționale între studenții și masteranzii din România și cei din țările vecine.

Obiectivul pe termen lung al proiectului este sa devină un reper în domeniul Științelor Politice, prin crearea unei rețele de specialiști pe teme de interes regional sau cross-country. Prima ediție s-a desfășurat în București, sub tema Protests, Social Movements and Political Activism și a reunit participanți din România, Turcia, Kenia, Armenia, Franța, Germania care au analizat fenomenul mișcărilor sociale contemporane.

Colaborări

Școala de vară pentru liceeni „Generația Z – Șanse pentru Toți”, organizată de Facultatea de Științe Politice, SNSPA, – CeSIP – Partener Educațional

Proiectul constă în organizarea unor experiențe de tip „summer bridge program”, care să faciliteze accesul elevilor, în special al celor care provin din medii defavorizate socio-economic, la o educație terțiară în domeniul științelor socio-umane. Scopul indirect al Școlii de vară este să familiarizăm participanții cu domeniul științelor politice, dar și să îi ajutăm să își dezvolte o serie de abilități care să le folosească în construirea propriilor cariere profesională.

Dezbateri publice

CeSIP a fost preocupat încă de la înființare

de promovarea pluralismului ideilor și reprezentarea echitabilă în societate. Pentru noi, dezbaterea înseamnă un spațiu în care ne exprimăm liber, în care construim și deconstruim argumente, cu scopul de a lua poziție pe teme de interes național și prin care se stimulează gândirea critică.
Dezbaterile organizate de Cesip:
„Robot vs. Me: Who’ ll get the job?”,
„Tineri între frontiere: Incertitudinile pieţei muncii”,
„From Ads to Votes – How Social Media Affects the Youth”,
„Între tradiție și valori moderne”,
„Tineri în Politică”,
„Islamofobia -o amenințare pentru democrație?”,
Dezbaterea Electorală:
„Moscheea din București- între multiculturalism și identitate națională”,
„Este nevoie de Gayfest?”,
„Hatespeech-ul în discursul public”,
„Discursul instigator la ură la adresa săracilor”,
,,Refugiat în țara mea?”.